Pipingen fra faksmaskinen overrasker deg. Du visste ikke at den hadde strøm en gang. Hvem bruker faks i dag? Nysgjerrig på den gammeldags pipingen rusler du bort til faksmaskinen.

Det er en bombetrussel, ikke den første du har sett, og sannsynligvis ikke den siste. Den sier at en bombe vil sprenge et eller annet sted i sentrum. Ingen løsepenger, ingen krav, ingen grunn, kun denne enkeltstående beskjeden.

Om du hadde fått en krone for hver bombetrussel som kom til kontoret siden du begynte å jobbe i politiet, ville du vært rik. Stort sett fulle ungdommer som har tapt veddemål, eller forstyrret mann som trenger litt oppmerksomhet. Det var alltid enkelt å skille en virkelig trussel fra en tulletrussel eller et desperat rop om hjelp. Denne trusselen hadde absolutt alle tegnene for «ikke seriøst» bunken, ellers kjent som søppelkassen. 30 minutter senere blir du forstyrret igjen av lyden fra faksmaskinen og det er den samme trusselen, enkel og grei. Du får en litt uggen følelse og bestemmer deg for å ta den seriøst.

Du ringer sjefen for å få tillatelse til å samle et lag. Niels Nielsen, en 58 år gammel veteran, er ikke fornøyd; han minner deg om alle de dumme bærturene i din første uke og sier han virkelig trodde han hadde lært deg opp bedre. Du tenker tilbake på den første bombetrusselen da du fikk panikk og varslet hele polititjenesten om at hele verden ville gå til grunne. Det var en nybegynnerfeil. Men på en eller annen måte føles denne annerledes, og hvert ben i kroppen forteller deg at dette ikke er noen tom trussel. Du bestemmer deg for å lyve og fortelle kollegene dine at du har tillatelse til å reagere på en trussel og at du må samle et lag.

Faksen var enkel å spore, den kom fra en liten leilighet på den gale siden av byen, Remotagate 37-05. Du og laget ditt hopper i bilene og banker på døren til en William Trollåsen 23 minutter senere.

Intet svar. Dørlåsen er like simpel som bygningen dere står i, og på sekunder er dere inne i leiligheten.
Du ser et bord fullt av alle mulige materialer som sender gysninger nedover ryggen din. Du ser et blinkende rødt lys i hjørnet. Det er faksmaskinen. Du er sikker nå, dette er ikke noe tull, dette er virkelig. Bare du og laget ditt kan hindre en katastrofe. Dere begynner umiddelbart å lete etter spor.

Så ringer Niels Nielsen deg tilbake og forteller at en mann kalt William Trollåsen er blitt arrestert på Riverview restauranten. Han hadde forårsaket stor uro, og sagt han ville ha en vindusplass for å se eksplosjonen akkurat klokken 20. Du ser på klokka og innser at det er akkurat én time til…