Svette renner fra pannen din, det er fuktig, mørkt, alt i kroppen din gjør vondt, men du har aldri følt deg bedre!

Etter år med undersøkelser tror du at du endelig har funnet det underjordiske Ozomatzin-tempelet. Historiene som ble fortalt om Ozomatzin, den største leder av Aztekerimperiet, og tempelet hans er tallrike. Man sa at de få, som fant og gikk inn i tempelet, ble aldri sett igjen, antatt drept av slanger. Men fortellingene nevnte også Aztekernes Øye, den største diamanten som noen gang er blitt funnet.

Du hørte først om tempelet fra historielæreren din Jon Granitt. Han var besatt av tempelet. Jon argumenterte for at selv om sjansen for at det eksisterer, ikke er mer enn 1%, ville det være verdt en livstid med leting. I løpet av praksisen hos ham, ble du selv hektet.

Jon dro til Mexico alene. Han rapporterte jevnlig tilbake til deg, og snakket om et gjennombrudd. Det var det siste du hørt fra ham. Det var grunn nok for deg til å flytte til Mexico. Du har nå levd i jungelen i 4 år, og har ikke vært tilbake i din hjemby Nordhavn siden du dro. Det samme gjelder A-laget ditt, en gruppe svært dyktige studenter som er blitt skattejegere.

Alt det harde arbeidet og oppofrelsene har brakt deg hit, 10 meter under bakken, i hjertet av den meksikanske jungelen.

Du innser at Aztekernes Øye er nærme, den mest farefulle delen av reisen ligger foran deg. Du trodde på at tempelet fantes, så hvorfor ikke tro at resten av myten er virkelig. Aztekernes Øye skulle for evig forbli nedgravd om ikke den utvalgte kom til å finne den. Så da lederen og diamanten ble gravlagt, lagde Aztekerne geniale pusleoppgaver for å forsikre seg om at de uverdige aldri ville nå den. Om, noen tilfeldigvis fant den, er historiene om hva som så skjer ikke veldig trivelige. Slanger vil bli sluppet fri og rom vil kollapse. I og med at du ikke tenker på deg selv som «den utvalgte», men mer som en historiker med mye fantasi, kan du ikke unngå å engste deg.

Det er en stor steindør foran deg som viser Aztekernes tegn. Du forklarer dine studenter at Aztekernes helligste tall var 360. Deres kalender hadde 360 dager og deres kunst og hellige skrifter var gravert på runde steiner, en perfekt sirkel på 360 grader. Så fort denne døren blir åpnet, forteller legenden, vil dråper med vann begynne å dryppe ned i en eller annen innretning i takt med en slanges hjerteslag. Når den er full, vil helvetes porter åpne seg. Gitt faktumet at en slanges hjerte slår en gang i sekundet, og at innretningen vil bli fylt med perfekte 3 600 dråper, er det akkurat 3 600 sekunder til å komme seg ut eller dø...

Et sekund etter at dere går inn i gravkammeret, slår steindøren igjen og du hører dråper falle...