Hvilket tidspunkt å besvime på! Du sverger på at du kunne ha drept labkollegaen din, men du vet det ikke vil bli nødvendig. Væsken som siver ut av den knuste flasken på gulvet vil drepe alle i rommet raskt nok… Det er ingen tid for beskyldninger, du og dine kollegaer må jobbe sammen om dere ønsker å overleve.

Du har jobbet for professor Fellesmann i en tid nå. Han var ingen hyggelig mann.

Han viste ingen snillhet på noen som helst måte, men han var den beste i sitt fag.

Professoren forlot aldri laben om det var andre i den og ikke alle de farlige stoffene var låst bort. Og ikke på en vanlig måte, professor Fellesmann var en litt ‘konspirasjonsteoretisk’ type. Så alltid over skulderen sin, for å se om noen var ute etter hans oppfinnelser. De eneste menneskene han egentlig stolte på, var hans egen sønn og datter.

Hans manglende tillit og konspirasjonsteorier gjorde det enda mer merkelige at han hadde etterlatt den grønne flasken uten tilsyn denne ettermiddagen. Han hadde hatt dårlig tid da han dro, og etterlot seg både hatt og jakke på knaggen. Professoren gikk aldri noen steder uten hatten sin. Han hadde bare ropt “sett den flasken i skapet og uansett hva dere gjør, ikke mist den!” Ingen visste hva professoren jobbet med, men det var noe alvorlig. Det eneste han fortalte oss var at det kunne gjøre masse godt i riktige hendene, men at i de gale kunne det endre verden som vi kjenner den...

Hendene til kollegaen din kvalifiserer absolutt som de gale hender. Tre små steg fra skapet, tok nervene henne. Du visste du hadde problemer da øynene hennes rullet bakover og hun falt sammen. Det var nærmest som i sakte film å se flasken falle mot gulvet og glasset knuse ut over hele rommet. Dampen fra flasken fylte alles lunger øyeblikkelig.

Du ringte umiddelbart til professoren, men han virket å ha sine egne problemer. Han løp og var andpusten. De eneste ordene du fikk med deg fra den dårlige linjen var “idioter, døde om en time, motgift, hvelvet”. Så var linjen død. Du ringte opp igjen, men havnet rett på svareren. Du vet det ikke er noen tid å miste og ingen i verden kan redde dere...

Du dytter vognen til side og ser hvelvet, det er låst. Du prøver å åpne skuffene i pulten hans, bare én som ikke er låst. Det du finner i pulten kan vise seg å være livsviktig, det er deres eneste håp!