Med et blekt ansikt, snubler Natalie gjennom en tett og forreven jungel. Hun stopper og faller overende, og før hun mister bevisstheten mumler hun “Åh, hva har jeg rotet meg inn i denne gangen... om jeg bare aldri hadde kjøpt den forbannede apestatuen...”.

Du våkner med et sjokk. Du har tydeligvis duppet av midt i hr. Collins mattetime. Hvilken merkelig, livaktig drøm det var! Natalie, din gamle venninne og klassekamerat, forsvant på mystisk vis for et år siden. Og nå kommer hun plutselig opp i drømmen din! Du ser omtåket rundt og ser at vennene dine gjør det samme. Plutselig ser du at hr. Collins stirrer på deg og dine venner med et sint ansiktsuttrykk og med armene i kryss over brystet.

Ååånei… det betyr igjensitting...
Mens resten av klassen går, blir du, vennene dine og Casper, igjensittings-kongen sittende. Du forteller dine venner om drømmen. Og til din overraskelse virker det som at dere alle har hatt akkurat den samme drømmen! Det må ha vært et eller annet slags syn.

En av dere sier, “Før forsvinningen fortalte Natalie om en apestatue hun kjøpte i Zimbabwe. Det må være den hun snakket om i drømmen. Jeg vedder på at om vi finner den statuen finner vi ut av hva som har skjedd med henne!”

“Bare et liiiiite problem,” legger en av dere til. “Den statuen er trolig fremdeles i Natalies gamle rom... og den nye eieren av hennes gamle hjem planlegger å ødelegge det om akkurat én time fra nå. Det betyr at vi bare har én time til å rømme fra igjensittingen, snike oss inn i Natalies gamle rom, finne apestatuen og løse mysteriet. Ufff...”. Hr. Collins bryter av samtalen deres og sprer dere.

Igjensittingen har begynt. Bak deg hører du noen hoste, det er Casper. Han rekker deg en lapp som ser ut som hans mattelekse. Det er undertegnet med ’Du skylder meg en tjeneste. Casper, Igjensittingskongen.’