Det er torsdag ettermiddag, den 13. august. Tid for deres historietime. Men deres historielærer professor Jura har ikke kommet enda. Hun har alltid vært rar. Men i dag enda rarere. Hun har skrevet en beskjed på tavlen:

"Fortiden, nåtiden og fremtiden er i fare!"

Dr. Quarks vil snart angripe! Jeg trenger deres hjelp! Jeg har sendt tidsmaskinen min tilbake til deres nåtid for å hente dere. Aktiver den og finn meg i fortiden. Dere kan finne maskinen og instruksjonene i min hemmelige lab. Quarks leter også etter den. Han vil angripe laben akkurat klokken 15.00 i deres nåtid, om vi ikke stopper ham tidligere i fremtiden. Men det første først: her er alle ledetrådene dere trenger og nøkkelen min. Fort dere! Prof. Jura

Med det samme dere har lest ferdig den siste setningen, kommer vaktmesteren inn og gir dere en eske med deres navn på. “Jura ba meg gi dere denne”, sier han. Så snur han seg, vasker i stillhet tavlen og forlater klasserommet uten noen flere kommentarer. Merkelig! “Skal vi virkelig aktivere en tidsmaskin for å møte Prof. Jura i fortiden så vi kan kjempe mot en viss Dr. Quarks i fremtiden før han ødelegger noe i nåtiden?! Er dette en gang virkelig?!”, spør en av dere. “Kanskje det bare er del av en av hennes eventyrlige museumsprosjekt.”

Mens dere åpner esken, ringer skoleklokken for 14.00-friminuttet: akkurat én time til det antatte angrepet. “Vel, det finner vi aldri ut av om vi ikke finner laben. Vet noen hvor Prof. Jura bor…?”