Du elsker jobben din som forsker i den lille ubåten. Drømmen din om å utforske og kartlegge noen av de minst kjente stedene på jorden er blitt til virkelighet. Du jobber i et tett knyttet team av kollegaer, som nå er blitt dine venner. Jobben er ikke enkel, det krever mye fysisk trening, og ut over din kunnskap om havbiologi, har du vært nødt til å lære en hel del om ubåtsteknologi.

Du vet godt at dine undersjøiske eventyr ikke er uten risiko, men du har aldri vært skikkelig bekymret.

I dag er ekspedisjonens siste dag, som foregår ikke langt fra en fiendtlig kyst i et farlig farvann. Du og dine kollegaer er i gang med å sette opp kameraer i den fremste kabinen, for å filme en revne, da det plutselig høres et høyt brak. En kollisjon? En torpedo? Ubåten rister voldsomt, lyset slukker, datamaskinen går i svart og du hører en uhyggelig skrapelyd. Det virker som dere har gått på grunn, og at sammenstøtet med stein og klipper ikke har vært bra for ubåten. Du hjelper dine venner tilbake på bena i det svake skjæret fra nødbelysningen, som forteller at generatoren for batteriladingen er ødelagt. Ubåten er skadet og kan til og med ha gått lekk. Det er akkurat nok strøm igjen i hovedbatteriet til lage oksygen til en times forbruk.

Det er ikke nok strøm til å gjøre ubåten klar på den normale måten (elektronisk), så dere blir nødt til å utføre alle handlinger manuelt - fra navigering, stedsbestemmelse og gjenoppstart av motoren for å kunne stige opp til overflaten. Heldigvis finner dere den gode gamle nødhåndboken! Livene deres står på spill…